În Eritreea a fost închis ultimul spital catolic care mai rămăsese în funcţiune. Vineri, 5 iulie, călugăriţele care gestionau structura din Zager au fost îndepărtate de forţele de ordine, iar pe uşile spitalului au fost aplicate sigilii. Călugăriţele au fost somate să părăsească imediat spitalul, fără a lua cu ele nici un instrument medical. Structura oferea servicii medicale de maternitate şi de medicină generală pentru satul Zager, aflat la circa 30 de kilometri de capitală, Asmara.

Cetatea Vaticanului – A. Mărtinaş

10 iulie 2019 – Vatican News. În ultimele săptămâni, 22 de spitale şi clinici catolice au fost închise. Unii observatori consideră acest val de sechestre ca un răspuns al regimului condus de Isayas Afeworki faţă   de criticile adresate de Biserică guvernului. În scrisorile lor pastorale, episcopii au cerut  profunde reforme politice în Eritreea, ţară care nu are o Constituţie şi care, până în prezent, nu a organizat alegeri prezidenţiale şi legislative.

Guvernul a afirmat că închiderea spitalelor este pe linia normelor introduse în 1995, care limitează activitatea instituţiilor bisericeşti în domeniul învăţământului, al asistenţei spitaliceşti şi al îngrijirii bătrânilor.

mai mult la :  www.vaticannews.va

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here